donderdag 25 augustus 2016

Tulip Dress for a special little lady!

Toen het patroon van de Tulip Dress van KaatjeNaaisels uitkwam was ik op slag verliefd!   Ik maakte een testversie met een stofje dat ik nog had liggen in de kast.

De testversie vond ik al super leuk, mijn dochtertje staat er wel mooi mee.

Hier volgen enkele foto's van mijn eerste creatie.  De Tulip Dress met blinde rits.

Er zou nog snel een exemplaar van dit zalige patroon volgen (lees: dezelfde week).

De stoffen van Art Gallery naaien ontzettend vlot.  Voor dit project koos ik voor de Miss Thread Ashen, een 100% katoen van de collectie van GalleryFabrics.  Als voering gebruikte ik de muntgroene uni katoen.

Ik had niet veel stof nodig.  Voor de buitenstof gebruikte ik 70 cm en de voering nog geen 30 cm.  Mijn kleine meid is 2 jaar en ik maakte maatje 92.

Tussen de tulpdelen moet je ook paspel stikken.  Deze keer koos ik voor een gouden paspel, een klein beetje bling bling voor een kleine meid kan geen kwaad, niet?

Ik ben altijd super enthousiast geweest over de Tinny Jurk maar deze behoort toch ook tot mijn absolute favorieten.  De werkbeschrijving is super duidelijk beschreven en er worden ook heel duidelijke foto's gebruikt.  

Voor de gelegenheid trokken we nog eens naar zee met onze kleine meid.  In een jurk voelt ze zich altijd een kleine prinses!

En ik ben echt verliefd op die kleine meid... dus excuseer voor het overaanbod aan foto's... Het was moeilijk kiezen!!

    Er was weer stevig wat wind aan zee die dag...  ze kon amper op haar beentjes blijven staan.
Op de top gaan staan is toch voor deze wilde meid weer fantastisch leuk!!  En een jurk proper houden... dat lukt bij haar ook niet echt!!  Maar ja... dan heeft mama weer een reden om een nieuwe te maken ;-)
  

Tja die lieve kleine hond van ons wilde ook even 'in the picture' staan. 
  
Patroon: Tulip Dress & Top, KaatjeNaaisels 
Stof: GalleryFabrics
   
Zin om een workshop te komen volgen door KaatjeNaaisels zelf?  Wij organiseren er eentje op zondag 30 oktober 2016.  En deze gaat door bij GalleryFabrics, in het atelier van Veys Bedrijfskleding.  We gaan naaien tussen de professionele machines en mogen hier ook gebruik van maken.  Naaimachines zijn wel zelf mee te brengen. Hier meer informatie.  We gaan er een superleuke dag van maken.  Kom jij ook??


Geen opmerkingen:

Een reactie posten