zaterdag 19 november 2016

Kleine kindjes worden groot

Kleine kindjes worden groot... en omdat het allemaal zo snel gaat wilde ik graag voor mijn twee kindjes een truitje maken met hun meest gebruikte woordje.

Daar moest ik dus niet lang over nadenken...  Mijn dochter is twee en zegt maar al te graag: NIET! tegen papa of mama.  En die grote zoon van inmiddels vier vindt het wel eens leuk om te vloeken.  En eerlijk gezegd moet ik dan stilletjes lachen omdat ik het zo schattig vind.  Oké vloeken is not done maar als je een vloekwoord dan nog eens heel anders uitspreekt is het best grappig.  Zijn veelgebruikt woordje dezer dagen is dus DJOE hé!  (dju hé ;-))



Dus maakte ik voor mijn dochter en zoon de Leather Sweater van La Maison Victor.  Een heel leuk patroon.  Om het geheel passend te maken gebruikte ik voor de schouderstukken telkens de kleur van de trui van broer/zus.




Het is een heerlijk zachte trui geworden.  Ik gebruikte de French Terry Brushed van GalleryFabrics in de kleuren dark grey en corn.  Er zijn ook nog andere kleuren in het assortiment van die heerlijke French Terry.


En hier nog enkele fotootjes van mijn twee oogappeltjes:








Patroon: Leather Sweater - La Maison Victor
Applicaties: Zelf gemaakt i.s.m Veys Bedrijfskleding/GalleryFabrics



zaterdag 12 november 2016

Een leuke vest voor de koude dagen

Brrr... wat haat ik de kou...  Ik ben al aan het aftellen tot de lente weer komt piepen!

Om het me toch een beetje comfortabel te maken naaide ik me voor de eerste keer een Susanne Cardigan van CompanieM. in elkaar.


De stof die ik gebruikte voor de cardigan is een double face van Furore.  Een zalig zachte stof die dus langs twee kanten gebruikt kan worden.  

Ik hou wel van donkerblauw dus koos ik die kleur als mijn hoofdkleur.  Voor de contrasterende zakken gebruikte ik de andere kant van de stof.

Een blik van de binnenkant




Het was trouwens ook de eerste keer dat ik eens werk maakte van een deftige rolzoom.
Ik was eerst van plan om de vest af te werken met biais.  Had hem zelfs al afgeknipt maar kon hem thuis niet meer vinden.  Dus moest het wel een rolzoom worden want mijn vest... die wou ik aan!



En die vest gaat hier veel gedragen worden, want ik ben een echte koukleum!
De versie die ik maakte zat dan ook heel snel in elkaar... dus er zullen nog wel wat Susannekes volgen!



Stof: Furore - GalleryFabrics (ook in deze kleurencombinatie beschikbaar)
Patroon: Susanne Cardigan - CompanieM.

En met de code SUSANNE krijg je op beide stoffen 20% korting.





maandag 7 november 2016

Bluebell dress & workshop

Een tijdje geleden maakte ik hier reeds de Bluebell Dress van My Childhood Treasures.

Een tweede versie mocht niet uitblijven.   Voor deze versie gebruikte ik een rekbare stof die langs twee kanten mooi is.  De ruffles zijn dus in één en dezelfde stof gemaakt.




Gelukkig werden de foto's genomen voordat ze de frikadellen met kriekjes begon te eten...
Na een verjaardagsfeestje denk ik dat het jurkje misschien wel eens voor de vuilbak is...
Hoe ze het doet...ik weet het niet...maar ze is er ook ergens mee blijven achterhangen... 
die kleine deugeniet!!!




Wil jij graag een workshop volgen en deze meisjesjurk samen komen maken met Isabel van Bel'Etoile?  Kijk dan snel hier op onze webshop!  Wij hebben alvast twee dagen ingepland.
De workshop kost 50 euro maar je kan hiervan voor een bedrag van 45 euro stoffen kopen in de winkel.




Stof: Blauwe melée tricot: GalleryFabrics

donderdag 3 november 2016

Mitch Sweater en legging

Ik hou van jurkjes voor mijn kleine meid.  Maar soms vind ik het ook gewoon zalig om haar te kleden in een comfortabel setje.  En om te spelen is dat uiteraard ideaal!

Eén van de laatste sweaters van La Maison Victor, de Mitch Sweater kon ook niet in haar kleerkast ontbreken.  Een leuk patroon, zit zalig snel in elkaar.  De maat had misschien iets kleiner gemogen maar ze groeit er wel in ;-)  Het stofje dat ik deze keer gekozen heb is ook een zalig warm stofje.
Het is een sweaterstof met zachte fleece aan de binnenkant.  Voor het driehoekje vooraan heb ik dan ook de mintgroene fleece genomen van de binnenkant.


De stof die ik gebruikte voor de sweater, kan je hier terugvinden.

En wat is een truitje zonder een broekje?  Ik had in het verleden al enkele keren de babylegging gemaakt van Emma en Mona.  Mijn kleine meid is jammer genoeg de grootste maat ontgroeid.  Na enkele aanpassingen hebben we er toch een nieuwe legging bij. 

Ik had nog een overschotje van een stofje liggen waarvan ik voor mezelf de Aster Trui maakte.  Deze kan je bekijken in een vorig blogbericht.  Het is een leuk breiseltje waar je alle kanten mee uit kan.
Ik koos voor de boordjes geen boordstof of tricot deze keer maar had ook nog een restje goudkleurige sweaterstof liggen, degene die door La Maison Victor gebruikt wordt. 
Het geeft de legging toch nog dat ietsje meer.


Voilà we kunnen weeral spelen...  En die Mitch Sweater gaat nog wel gemaakt worden.





Patroon: Mitch Sweater - La Maison Victor
Babylegging - Emma en Mona

Stoffen: Sweater - Happy Fleece Crown grey/mint GalleryFabrics


Groetjes,
Ann