maandag 31 oktober 2016

Romantische meisjesjurk

Ik ben al een tijdje verliefd op een stofje van Strass, een wel heel romantisch stofje vind ik.

Om het stofje mooi tot zijn recht te laten komen koos ik voor een eenvoudig A-lijntje met lange mouwen.  Ik voerde het jurkje zodat het lekker warm is voor de komende wintermaanden.


Om het helemaal lekker warm te maken breide mijn lieve tante een vest voor haar.  Ik vond het wel heel mooi samen passen.  Ze had voor mij al een vest gemaakt en er was nog wat wol over dus maakte ze voor dochterlief ook eentje.  Hetzelfde modelletje voor moeder en dochter, zalig toch!!  Dank je wel lieve tante!!


De stof van de jurk is een stof van kinderkledingmerk Strass, het is een roze bloemenkant op een grijs breisel.  De stof kan je hier terugvinden.  Ik voerde de jurk met een lichtroze katoen.  Achteraan werd een blinde rits ingezet.

Voor de foto's trokken we naar het speelpleintje.  Tijdens het ravotten worden toch de mooiste foto's genomen vind ik.  











Ik hoop dat ze dit jurkje veel wil dragen.  Maar aangezien mijn Elize een echt meisje is vermoed ik dat dat geen probleem gaat zijn ;-)


Patroon: Zelfgetekend A-lijntje met lange mouwen
Kousen: JBC
Vestje: lieve tante Sabine




maandag 17 oktober 2016

Aster n°2

Die Aster, een toppatroon van LMV want ik heb hem al honderden keren zien passeren.

Ook ik ben fan van het patroon, hoewel ik hem wel heb moeten verlengen, alsook de mouwen.  En voor een echte winterversie zou ik hem precies nog wel wat langer mogen maken dan de 10 cm die ik nu genomen heb.

De trui zit supersnel in elkaar.  Wie heeft er nu niet graag een nieuw kledingstuk in no time?

Patroon: Aster Trui - LMV
Stof: French Terry Autumn van GalleryFabrics
Boordstof: Marine, GalleryFabrics

De zon op de foto is helaas alweer verdwenen.  Maar we hebben er toch nog even van kunnen genieten!







zaterdag 8 oktober 2016

Berlin Coat, een heerlijke winterjas! En een leuke actie op de stoffen van Furore!

Ik ben fan!  Fan van de patronen van StraightGrain.  En dus ook van de mooie Berlin Coat.
Ik maakte al eerder de Moiano jas, de lente/zomerjas van haar.  Dus toen ik de mooie creaties zag verschijnen van de winterjas kon ik niet achterblijven.

En de werkwijze voor deze jas wordt echt haarfijn uitgelegd.  Ik heb geen enkele keer mijn tornmesje moeten bovenhalen...  Dus super patroon, en super beschrijving!!

Ik moest niet lang nadenken over de stof.  Het werd voor de buitenjas een stof van Furore, de Botto Guissepe blauw, een stof met 96% scheerwol.  Het was echt een zalige stof om mee te werken.  En voor de binnenjas koos ik voor een stofje van Art Gallery, Encolureful and pretty, want welk klein meisje houdt er nu niet van paardjes en prinsesjes...

Toen ik haar de stof liet zien werd ze dolenthousiast.  Eerst zei ze... Nee, geen jasje... tot ze deze stof zag en haar grote broer moest direct komen kijken naar de paardjes :-)

Het patroon kan gemaakt worden in twee versies, een versie met kap en eentje met staande kraag.  Ik had al eens een Moiano gemaakt met kraag en koos dus nu voor de kap.  Wel lekker warm voor de winter.  De volledige jas werd gevoerd met wattine... een zalig dikke en warme jas is het dus geworden.












Even de binnenkant showen...








Voor het hanglusje volgde ik de tip die op haar website vermeld staat.  Ik gebruikte de zelfkant van de stof.  De stof van Art Gallery is er eentje van de designer Anna Elise, ik vond het wel leuk omdat onze twee namen er toch een beetje inzitten (Elize en Ann) ;-)

Er stak hier een klein stukje hout uit de boom...ideaal als kapstokje...
En verder de details van het jasje... mouwlusjes, rugflapje, schouderflapjes... die maken het helemaal af!





Ik denk en hoop stiekem dat deze veel gedragen zal worden want ik vind haar er super schattig mee staan.  Wat vinden jullie?

Stoffen: GalleryFabrics

Vinden jullie de stoffen van Furore ook zo mooi?  We geven 20% korting op deze stoffen met de code FURORE20, en dit op de huidige collectie.










dinsdag 4 oktober 2016

Herfstkleedje met kap

De Bluebell dress vond ik wel een leuk patroontje voor een comfortabel jurkje voor mijn dochter.

Comfortabel want dit jurkje moet gemaakt worden in een rekbare stof.  Ik koos voor een tricot die ik ooit eens gekocht had op een stoffenspektakel.  De jurk heeft leuke details vooraan die je bekomt door stroken te rimpelen.

En de kap... die maakt het helemaal af voor die kleine meid!!  Stiekem een beetje jaloers op...

De foto's van deze jurk en mijn prachtmeid werden wederom gemaakt in de Kesselse Heide, zoals je ook in mijn vorige blogberichten kon zien.











De kindjes hadden al snel het kleine vijvertje ontdekt en vonden het wel leuk om daar takjes in te gooien.  De mooie nieuwe botjes moesten uiteraard al direct vuil worden!